Gemeentebelangen Galder – Strijbeek – Ulvenhout AC  

Onze partij is opgericht bij de herindeling van 1997 om de belangen van het voormalige gedeelte van de Gemeente Nieuw Ginneken zo goed mogelijk  te vertegenwoordigen in de nieuwe Gemeente  Alphen-Chaam.  

De angst bestond dat, naast de twee landelijke partijen die uiteraard de gehele gemeente dienen te bestrijken, de andere plaatselijke partijen in Alphen en Chaam een zo grote stempel op het geheel zouden gaan drukken dat de kleine kernen van het voormalige Nieuw Ginneken daardoor onvoldoende aandacht zouden gaan krijgen.

In de eerste jaren van de indeling is deze angst zeker bewaarheid geworden en nog op de dag van vandaag zijn vele inwoners deze mening toegedaan.

 Gemeentebelangen Galder – Strijbeek – Ulvenhout AC is een partij die de belangen van deze kernen hoog in het vaandel heeft staan en is daardoor ook de enige partij in Alphen-Chaam die voor de volle 100% kan gaan, en gaat, voor de belangen van deze kernen.

Natuurlijk mag van ons ook worden verwacht dat we als politieke partij ook oog hebben voor zaken die de gehele gemeente aangaan en dat die onze volledige aandacht hebben en daar onze bijdrage aan leveren.

 Momenteel is Gemeentebelangen Galder – Strijbeek – Ulvenhout AC in de gemeenteraad vertegenwoordigd door één raadslid, namelijk Peter van Opstal. Met het aantal mogelijke potentiële kiezers in onze kernen en het gegeven dat er in 2021 één raadslid bij komt moet het mogelijk zijn,  met Uw hulp, om dit uit te bouwen naar twee raadsleden.